Kaksplus.fi

perjantai 18. lokakuuta 2013

Stokke MyCarrier vs Manduca vs BabyBjörn

Kaipasin Stokken repusta suomeksi enemmän tietoa enkä sitä kauheasti löytänyt, joten päätin nyt tehdä vähän vertailua, kun kokemusta on kaikista kolmesta suositusta repusta.

 Eniten tuntuu olevan Manducasta tietoa, mutta se on meillä esikoisen aikana ollutkin eikä osoittautunut ollenkaan hyväksi. Painoi ikävästi hartioihin ja BabyBjörn vasta painoikin kun sitä koklasin. Jo lyhyen kanniskelun jälkeen oli koko illan hartiat kipeinä, en tiedä onko vika minussa vai repussa.

Pisteet BabyBjörnille voisin antaa siitä, että se on kaikista helpoin näistä kolmesta pukea ja asettaa vauva siihen eli ehkä sitä voisi ajatella jos tarve olisi hyvin vähäinen ja lapsonen vain pieniä aikoja siinä.  Muuten taitaakin mennä aika hännille Baby Björn, koska ei ole niin ergonominen vauvallekaan, koska istuinosassa vauvan jalat sojottaa suoraan alaspäin ollessaan myös kasvot vanhempaan päin.

Manducassa hyvä sammakkoasento, mutta niin näytti olevan pienellä Stokessakin ja koska pystyin sitä paljon paremmin kanniskelemaan, paino jakaantui armollisemmin ja ominaisuuksiakin on paljon, Stokke voitti meidän perheessä.


Tässä asennossa voidaan myöhemmin kanniskella, vielä Samuel on vähän turhan pieni, mutta sai testata kuitenkin. ;)


 Annapas se kamera mulle!
Samuel 7kk


Tässä vielä havainnollistamaan, vasemmalla huono asento ja oikealla oikea. http://www.hipdysplasia.org/developmental-dysplasia-of-the-hip/prevention/baby-carriers-seats-and-other-equipment/ Ja itse Samuelin mielipide:

 Stokken repussa oli todella hyvä tuki vanhemman selässä, joten paino tuntui tukevasti menevän muuallekin kuin hartioihin. Saa rautalevynkin selkäosaan jos haluaa oikein tukevan. Pehmusteilla toki.
Stokkella voi kantaa myös repussa takana, mutta Samuel on vielä turhan pieni siihen enkä uskaltanut ainakaan yksin kokeillakaan tätä ominaisuutta. 

Se mitä en kuitenkaan vaihtaisi ikinä, on Tricot Slenin kantoliina, se on ollut kaikkein eniten käytössä meillä ja saa olla vielä pitkään. Kaikkein pisimmille matkoille ottaisin sen ehdottomasti mukaan. :)


 Asiasta parhaisiin:Talvellakin voi sitten olla nallena tällä pipolla! :D
Ihanaa syksyä! :)

6 kommenttia :

 1. Näyttää tosi hyvältä toi vauvan asento!

  VastaaPoista
 2. Jep, tulee ihan täydellinen asento ja vielä 7 -kuiselle niin erittäin hyvä asia. Kerrankin vähän isommalla testattu niin näkee vähän. Eikös tämän sammakkoasennon olisi hyvä jatkua melkein vuoden ikään kuitenkin ja sen jälkeen lonkkavikojen muodostuminen ei enää niin helpolla alakaan? Ainakaan Manducassa ei sammakkoasentoa näy enää kun lapsi isompi.

  VastaaPoista
 3. Meillä kans stokken reppu käytössä, ja on tykätty kovasti. Itse tosin vähän fuskaan ja pidän kohta 5kk vanhaa kasvot menosuuntaan, kun tykkää niin kovasti. Mutta vain vähän aikaa kerrallaan ja rauhallisissa paikoissa! :) Tiedätkö minkä ikäisenä se ois sitten ok pitää kasvot menosuuntaan?

  Tota playtraytakin ehkä pakko miettiä, kun pieni oppii istumaan. Nyt vielä newborn setti käytössä tripptrapissa. Hyvä kuulla kokemuksia.

  Kiva blogi! :)

  T. "Kiike"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitipä käydä tarkistelemassa ja nyt en tiedä mitä olen lukenut, koska ilmeisesti näin päin saa olla kun lapsi osaa kannatella hyvin päätään eli onhan meillä pidelty sitä jo pitkään! Mikään maailman ergonomisin asento se ei jalkojen vuoksi ehkä ole, mutta noooh pidän sitä jo vähän ylihysteerisenä etteikö ollenkaan voisi. Varmasti on ok jos nyt ei tunteja kestäviä vaellusreissuja päivittäin tee... Tykästyin itse selässä kantamiseen ja mennäänkin usein lapsi repussa kaupungille. Tähän oli kriteerinä 72cm pituus lapsella ja se, että osaisi istua kunnolla. Istua osaa ja nouseekin itse istumaan, mutta pituudessa fuskattiin sentin verran. ;)

   Kiitoksia! :)

   Poista
 4. Oho, mihinkähän se kommentti hävisi? No, kiitos kokemuksista, kokemuksia kaipaa enemmän kuin tuhatta valmistajan kehua. Luulin ennen, että BabyBjörn One olisi ainoa kantoreppu, jossa olisi (mielestäni) paras mahdollinen kantoasento eli edessä ja lapsen kasvot eteenpäin, jolloin lapsi oikeasti VIIHTYY. www.babybjorn.fi ja jotkut sivustot, ainakin www.vauva.fi -keskustelut ja www.muksumukaan.fi antavat olettaa, että muilla ei olisi vastaavaa asentoa. No Manducalla ei ole, mutta Stokkella on, ymmärsinhän oikein? Miten hinta verrattuna Manducaan, BabyBjörniin tai vaikka Deuterin Kid Comfortiin suhtautuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Stokella hintaa oli 170e, Manducalla 94e ja BabyBjörnillä on ilmeisesti jokin toinenkin malli (jota en ole kokeillut) ja se maksaa 150e. Tuo malli näyttäisi olevan sellainen, että lapsella on sammakkoasento. Se perinteinen malli mitä itse joskus kokeilin, maksoi noin satasen verran.

   Stokessa lapsen saa myös kasvot menosuuntaan sekä selkään.

   Poista

Mukavaa jos kommentoit! :)