Kaksplus.fi

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Jatkoa eiliseen liittyen

Heippa, kiitos kivoista kommenteista kaikille, edelleen otan ilomielin niitä vastaan, kun mysteeri ei ole ratkennut. Saatan vastata vähän viiveellä...Tosiaan Samuel lähtee nyt aivosähkökäyrille ja tuon refluksian vahvuutta mitataan tulevalla viikolla, vaikka se tuskin on lääkärinkään mukaan ainoa tekijä, kun lapsi sen verran iso ja oireet noin vahvoja.
Neurologin kanssa katsoivat videon ja totesivat, että jatkotutkimusten paikka.

Vatsan ultraäänikuvauksessa ei löytynyt mitään rakenteissa. Suolta ja vatsan toimintaahan tällä ei sitten pystytä kuvaamaan, mutta vatsan rakenteelliset asiat kyllä.

Tässä pikainen postaus ja nyt jatkan kokeisiin lukemista, pieni piristys tulikin jo hyvistä arvosanoista, kokeillaan vielä yhtä sellaista lisää.
Palaillaan asiaan! 

4 kommenttia :

 1. Hei,huomasin että teillä vauva heräilee aika tarkkaan 20-25min välein. En tiedä onko tuolla havainnolla mitään merkitystä. Hyvä että tutkitaan mitä on, toivottavasti selviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu samaa laskin jo silloin kymmenkuisena, silloin oli vielä tarkemmin noin 20min välein. Enpä huomannut mainita lääkärille tätä seikkaa, jos sillä on merkitystä. Nyt kun sinäkin sen sanoit, niin alon ajattelemaan olisiko tuossa jokin tietty vaihe aina menossa aivoissa? Elimistössä? Jossain...jotain..???

   Poista
 2. Ihan loistava juttu että neurologille meno edessä! Vaadi myös pään kuvia, sieltä näkee PALJON ! Jopa ennemmän kuin käyriltä mutta nekin tulee tietysti ottaa. Tuo voi olla oire niin moneen vakavaankin juttuun ettei tule ohittaa. Monet neurologiset sairaudet voi aiheuttaa tuollaista kuten myös ihan sitten se kipu... Jännä vaan ettei kipua olisi päivällä jolloin myös itkisi, olisi väsynyt, ei söisi ehkäpä? Allergia kokeet pitkänkaavan kautta myös näin alkuun ja jos ei muuta niin kuin aiemmin laitoin alat yksitellen kokeilemaan mikä sopii ja mikä ei... Kaikki ei testeissä näy. Vaadit tutkimuksia niin kauan kuin syy selvillä! Jaksamisia teille, hirveää on kun ei osaa lasta auttaa kun ei tiedä edes mikä vaivaa. <3 Meillä tytön diagnoosit selvisi 5vuoden tutkimusten jälkeen, eikä varmaan vieläkään ois selvillä ellei me vanhemmat oltaisiin oltu aktiivisia lääkäreiden suuntaan ja etsitty apua koko ajan. Millaista pojan kehitys muuten ollut? Imuote? Hyvä vai huono? Miten alkanut kiinteitä syömään? Kannattaa päätä? Hymyilee? Liikkuu? Katsooko suoraan silmiin? Toimiiko refleksit? Mieti kaikki läpi, ne pienetkin kehitys jutut..

  VastaaPoista
 3. Syö niukkoja annoksia ja olen sitten lisännyt yhden lisäruokailun, eli määrä on yhteensä sitten hyvä. Imuotteissa ei ole koskaan ollut ongelmia, imetyskin jatkui ongelmitta vuoden, kunnes sen lopetin suunnitelmallisesti noiden allergiajuttujen vuoksi. Kiinteitä alkoi hitaasti syömään, aloitettiin jo (lähinnä hedelmien imeskelyllä) 4kk iässä, mutta söi vasta kuukausia tuon jälkeen ihan oikeasti sen verran, että voisi puhua kiinteiden syömisestä. Sitä ennen siis lusikallinen saattoi mennä pari kertaa päivässä. Hymyilee runsaasti, katsoo suoraan silmiin ja hakee katsekontaktia helposti tuntemattomiltakin. Refleksit on olleet hyvät ja kehitys muutenkin normaalia. Keskimääräistä pienikokoisempi ollut aina, nyt ottanut tosin painolla vähän kiinni jo. Eli ihan normaalipainoinen lapsi. Lyhyehkö, mutta toisaalta niin olin minäkin pitkälle lapsuuteen, vaikka nykyään keskimittaista pidempi aikuinen... Allergiakokeet otettu iholle, eikä löytynyt mitään. (näissähänä ei suolistoperäiset sitten näy) Maitoallergia on todettu ja soijalle herkistyminen on itse vain huomattu. Refluksiaa ei ole varsinaisesti tutkittu koskaan, koska asia oli lääkärin mukaan selkeä juttu ja reseptit lääkkeisiin saatiin. Nyt kuitenkin ehdotti sen mittausta, jotta saataisi selville kuinka paha tekijä se on tässä. Epäili, että on vain pieni osatekijä ja varsinainen ongelma on jokin muu.

  VastaaPoista

Mukavaa jos kommentoit! :)