Vastauksia ja kuulumisia

Nyt asunto löytyi ja nimet paperissa. Vaikka kuinka monessa käyty ja usea jo "otettu" ja jouduttu kuulemaan, että asunto on mennyt ennen kuin ehdimme edes mennä sisään taloon.
Vähän epätoivoista tällaisella varoitusajalla löytää kalustettu asunto, mutta lähdimmekin etsimään eilen kalustamattomia ja heti löytyi. Kalusteet vuokrataan niin ei tarvitse tyhjässä huoneessa lattialla nukkua. ;)

Kyseessä on eräänlainen taloyhtiö, joita ei taida vastaavanlaisia Suomessa juuri olla. Eli yhtiöstä löytyy päärakennus jossa henkilökuntaa, uima-allas, poreallas, aidattu leikkialue lapsille, kuntosali ja leffateatteri. Ei siis hotelli vaikka äkkiä sen saa siltä kuulostamaan.
 Ihan vieressä on puistoja ja paljon kauppoja. Mieheni matka toimistolle on noin 5min kävelyä, täydellistä!

Talo josta meidän asunto on, on juuri remontoitu, joten toiveikkaana mennään. Lueskelin arvosteluja ja mainitut hyvät puolet olivat juuri niitä mitä toivoin ja huonot lähinnä niitä jotka koskivat aikaa ennen remonttia. Ainakin siellä voi pysyä sen verran mitä haluamme eikä ole myöskään hotelli ja voidaan vihdoin jättää sen asian kanssa stressailu.
Täällä tosiaan tarvitsee aurinkolasit ja koska rakas pienempini väänsi edellisten sangat etupuolelle ja siitä yli, etsiskelin uusia. En tosiaan tiedä miten niin pieni ihminen onnistuu vääntämään lasit niin solmuun. :D


Vastauksia kysymyksiin:

Minkälainen on hintataso Californiassa?
No asuminen on hintavaa, esimerkiksi ihan perinteinen perheasunto hyvältä alueelta on helposti sen 6000 dollaria kuukaudelta.
Ruoka on aavistuksen halvempaa mitä Suomessa, mutta esim vaipat kalliimpia verojen takia.
Ruokapaikat ovat edullisempia, mutta hintaan voi ajatella väh.20% tipin, bensa on edullista ja autot myös.
Harrastusten hintoja en vielä tiedä, koska emme ole asettuneet enkä siis vielä ole päässyt niiden pariin. Yleisesti kuitenkin kallista kun otetaan tuo asuminen huomioon. 

Miltä tuntui tuo nopea muutos
Itsestäni se tuntui aika rohkealta vedolta, en nimittäin ole luontojani niitä ihmisiä jotka vain lähtevät tuon tuosta, tai en ainakaan tunnistanut itsessäni sitä puolta. :D On tämä iso asia ja sulattelen asiaa vielä pitkään.


minkälaiset siis ensimmäiset päivät olivat? 
Mahdoin näyttää peuralta ajovaloissa kun yritin etsiä kaikkea peruselämiseen kuuluvaa kaupoista joista en löytänyt mitään, ihmiset pölähtivät paikalle juttelemaan ja kaikki oli yhtäkkiä erilaista. Aika nopeasti siihen kuitenkin tottui, tai ainakin pystyn jo kulkemaan ilman, että koko ajan ajattelen "mitä ihmettä". 


Oliko tippien antaminen vaikeaa?
No eipä oikeastaan, koska luin nämä etiketit ennen kuin lennettiin tänne. Mokasin kuitenkin kampaajalla kun tätä ei ollut siinä listassa enkä tajunnut tipata. Vein sitten seuraavana aamuna pahoitellen...no koska hävetti! :D

Minkälaisia ihmisten kanssa on verrattuna Suomalaisiin?
Tulevat herkemmin juttelemaan, lapsiystävällisempiä, iloisempia, vähän vanhanaikaisempia ja kohteliaampia. Ovat muuten aika suoria myös! Ei suomalainen kysele listaa siitä mitä omistat ja miten ja kerro ylpeänä miten pitkälle itse on päässyt missäkin ja saanut aikaan. Se oli vähän yllätys, ihmiset siis aika suoraan ylpeinä itsestään kertovat omista saavutuksista ja minusta se on hienoa. 

Mitä teette päivisin siellä lasten kanssa? Miehelläni olisi myös jossain vaiheessa mahdollisuus jenkkeihin muuttoon töiden puolesta, mutta en ole varma viihtyisinkö itse kotona ilman omia ympyröitä. Siksi siis mietin teidän päivien kulumista ��

Puistossa ollaan suurin osa päivistä, otamme yleensä lounaan mukaan niin ei tarvitse siitäkään huolehtia. Huomenna taas tulossa toinen suomalainen seuraksi, niitä täältä löydät varmasti kaveriksi ja puistossakin on helppo jutella, nämä ihmiset juttelevat ja paljon täällä kunhan kielitaito on hallussa. Vielä en ole ollut niin pitkää, että voisin sanoa viihtyväni täällä paremmin kuin kotona Suomessa enkä tiedä voinko niin sanoa koskaan... Koti on aina koti enkä tiedä sopeudunko tänne vai en ja tuleeko jossain vaiheessa olo, että haluaisi jäädä. Minulla on niin paljon rakkaita Suomessa, että epäilen kyllä vahvasti.

Tänään juuri kävin suomalaisten naisten kanssa viettämässä iltaa hyvän ruuan parissa ja oli tosi mukavia ihmisiä pitkä pöytä täynnä, yksin ei tarvitse jäädä. :) Puhuttiinkin, että laitetaan kietämään kuka järkkää aina uuden tapaamisen säännöllisesti.


Miksi muutitte usaan?
Mieheni liikematka, minä opiskelen etänä täältä ja kehittelen uutta pikkuista projektiani juuri ja toki lasten kanssa kotosalla myös samanaikaisesti. :) 


C:llä oli synttärit ja koska Suomessa oli oma päivänsä ja täällä sama oli seuraavana, herkuteltiin sitten kahtena päivänä (hyvä tekosyy). Herkuttelijan oli pakko taas ottaa kuva näistä ;)


Tunnisteet: , , ,