Perinteinen helppo kauraleipä

Onnistuin ekalla yrittämällä leipomaan kauraleipää tällä kummallisella kuivahiivalla mitä täällä on, joten laitan itselleni ja myös muille muistiin. Laitan saman ohjeen kuivahiivan kanssa joten jos joku ei ole tätä perinteistä leipää leiponut niin kannattaa kokeilla. :) Leipä maistuu minusta niin kummalliselta täällä, että tekee mieli tehdä se vain itse.
Ainekset:
5dl vettä
4dl kaurahiutaleita
1ps ( eli kuivahiivaa 11g tai tällä kertaa käytin yhden pussin (3/4 oz eli 21g) RapidRidea.
1,5tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
6dl vehnäjauhoja
ja jos haluat, voit kananmunalla voidella leivän.

1. Sekoita lämpimään veteen kaurahiutaleet, kuivahiiva, sokeri, suola ja öljy. Sekoita kunnolla.

2. Lisää jauhot ja vaivaa taikina. Tee sitä kuitenkin mahdollisimman vähän niin leivästä tulee pehmoinen.

(älä laita enempää jauhoja kuin ohjeissa on, tämän mokan olen monesti tehnyt!)

3. Kaada taikina pellille ja tasoittele esim haarukalla suht tasaiseksi. Tässä vaiheessa voi pinnalle ripotella VÄHÄN jauhoa ja taputella.

4. Anna kohota vähintään tunti. Laitan yleensä levyn minuutiksi päälle niin että ehtii lämmetä hiukan ja sitten leipä peitettynä siihen päälle lämpöseen.

5. Leikkaa taikina sellaisiin osiin kuin haluat.

-Hyvin sekoitetulla kananmunalla voi leivän voidella ja päälle ripotella kaurahiutaleita jos haluaa. (ekaan laitoin, tokaan en)

6. Paista uunin keskiosassa 225asteessa ( 435 fahrenheit) 16-22 min (minulla oli parasta vasta 22min jälkeen) ja laita sen jälkeen jäähtymään mielellään leivinpaperin kanssa ritilälle.

Ei voi epäonnistua jos en minäkään! ;)

Tässä toisen päivän sama leipä eri muodolla.  Kaadoin vain pellille ja hellästi taputtelin suht pyöreäksi ja tuli edellistäkin kuohkeampaa.
Tunnisteet: