keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Ensimmäisiä amerikkalaisia päiväkotijuttuja

Ensimmäinen päivä Amerikkalaisessa päiväkodissa takana ja hyvin oli mennyt. Kyselin Andreakselta itseltään ja oli kuulemma saanut jonkun kaverin jonka "nimi oli jokuuu....hmm vaikea". :D
Ilman yhteistä kieltä olivat leikkineet koko päivän. Olivat askarrelleet, harjoitelleet kirjaimia ja leikkineet ulkona. Andreas oli tykännyt kuulemma hirveästi ruuasta ja tämä oli ollut paahtoleipää, kurkkua, porkkanoita ja appelsiinia "jossa oli kuoret vielä päällä, en tykänny siitä kuoresta niin en syönyt sitä". :D Näytti myös kädenheilautuksia kun oli yrittänyt kertoa haluavansa maitoa ja oli sitten muistanut, että sehän on "milk!" 

Se mikä itseäni varmaan eniten kummastutti, oli kengät jalassa päiväunien nukkuminen. Siis ihan lenkkarit jalassa nukkuivat siellä kun menin hakemaan. Todella outoa. Tiedän kyllä, että kengät jalassa ollaan sisällä täällä, mutten voinut kuvitellakaan kenenkään ottavan päiväunia ne jalassa...

Sitten katsoin päiväkodin toiselle puolelle jossa rivi pienten vauvojen kaukaloita ja joku meni ovesta sisään. Kurkkasin ovenraosta uteliaana ja katselin kuinka pienet alle puolivuotiaat vauvat ryhmässä ryömivät siellä. Niin tosiaan, ei täällä ole mitään pitkiä äitiyslomia...




Nyt vaan odotellaan, että Andreas alkaa ymmärtämään kieltä paremmin ja näillä pienillä ei yleensä mene siihen kovinkaan kauaa. Huomenna taas uusi päikkypäivä.


Tässä muuten kasa papereita jotka piti täyttää. Kyllä, suostun siihen ,että joskus joku päiväkodin henkilöistä saa viedä lapseni päiväkodin tilojen ulkopuolelle retkelle, kyllä suostun siihen että lastani myös kujetetaan retkille ja kyllä suostun siihen, että lapseni leikkii valvotusti vesileikkejä ja kyllä häntä saa hoitaa jos tulee hätätapaus ja.... niin, sitä ollaan jenkeissä. ;)

Myös kyseltiin onko ruokia josta ei tykkää ja jota hänen ei siksi täydy syödä, mihin aikaan hän käy vessassa (?!) ja mikä on sellainen turvakysymys jonka vastauksen vain minä tiedän.


4 kommenttia :

 1. Kerro lisää kun päivät kuluu tarhassa. Olet laittanut facebook sovelluksenkin tänne? Millon laitoit ton sivussa olevan?

  VastaaPoista
 2. Pari päivää sitten sain aikaiseksi laittaa sen. Kerron lisää, nyt oli vain lyhyt eka päivä. :)

  VastaaPoista
 3. onko siellä jo esikoulu neljä vuotiaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaisia tilanteita varten turvakysymys on?

   Poista

Mukavaa jos kommentoit! :)