Kaksplus.fi

tiistai 11. marraskuuta 2014

Taaperon kanssa pitkälle lennolle

Nyt kun on hurjat kaksi pitkää lentoa taaperoikäisen kanssa, pitää kirjoittaa hyvät vinkit mahdollisimman kivuttomaan lentomatkaan. Molemmat lennot menneet aivan loistavasti, tai ainakin luulin niin kunnes törmäsin googlettamalla lentovinkkejä johonkin "lapset pois lennoilta" -vihapuheisiin joissa valitettiin, kun pieni lapsi pli itkenyt puoli tuntia koko 15h lennon aikana, siis PUOLI TUNTIA?! :D Meillä oli itkua ehkä noin 30-40min 11h aikana ja olin aivan onnessani miten hyvin se menikään. Ei tunnu mikään joillekin kelpaavan.

Jotkut lähtevät lennoille ilmeisesti tarkoituksenaan ärsyyntyminen... Ilmeisesti tulee jotenkin yllätyksenä, että pienet lapset tuppaavat itkeskellä toiset enemmän, ja toisen vähemmän. Sitä ei voi olla lentolippuja varatessa tietämättä, että hyvin todennäköisesti lennolla on myös lapsia joten sinne meneminen tuhahtelemaan itkusta on melko naurettavaa.

Niitä vinkkejä pitemmille, tai miksi ei myös lyhyemmille matkoille jos nyt asetetaan odotukseksi jokin vähän inhimillisempi

1. Jos lennät kahdessa osassa määränpäähäsi, valitse ensin lyhyempi lento niin, että lennolla olisi mahdollisimman vähän suomalaisia. Ero on huomattava kun vaihtaa jenkkikoneeseen :D (tai muu lapsiystävällisempi kansa) Toki suomalaisissakin on paljon aivan ihania lapsirakkaita auttajia (mm tänään sen konkreettisesti sain taas kokea kiitos ihanan vanhemman herrasmiehen), mutta jos nyt yleistyksellä mennään niin on se vaan niin paljon mukavampi lentää ei-suomalaisten kanssa.

2.Leluja, paljon leluja! Uusia ihmeellisiä vekotuksia jotka riittävät koko lennolle. Meillä oli yksi pieni matkalaukullinen uusia leluja ja jos taaperosi on kiinnostunut tabletista/älypuhelimesta niin olen kade. Meillä ei mennyt kaupaksi yhtään vaikka juuri tuollaisessa tilanteessa sellainen olisi niin ihana apu.

Mukana oli:


 • Palikoita
 • Kasattava palikkatorni
 • Lapsille suunnattu tabletti Andreakselle
 • Palapeli
 • Kuvakortit
 • Puuhakirjoja
 • Autoja
 • Pikkueläimiä
 • Mega blokseja
 • Keksejä
 • Karkkia/suklaata
 • Sipsejä3. Ei herkkunipoilua lennoille. Vaikka kuinka on sokerit pahasta ja suola tappaa, kannattaa koko juttu unohtaa lennoilla, kukaan tuskin ihan joka viikko lentelee taaperoiden kanssa ympäri maailmaa niin, että herkkupäivällä olisi mitään merkitystä. Sinne mennään selviytymään, ei suorittamaan. On todellakin väsyttävää pitää pikkuinen tyytyväisenä koirankopin kokoisessa tilassa 11h enkä kaipaa mitään ylimääräistä siellä, lahjon, tungen suut täyteen herkkuja, leikin koko ajan mitä tahansa ja unohdan lennon ajaksi kaikki tarkat asiat kunhan selvitään siitä. Kärsivällisyyttä.

4. Varmista aivan ehdottomasri, että teillä on se hiukan tilavampi päätypaikka lasten kanssa, ilman sitä...en voi edes kuvitella siinä rivistön keskellä muiden matkustajien vieressä ja jalkatilaa nolla. Meille oli erehdyksissä laitettu sellainen ahtaampaakin ahtaampi keskipaikka ilman taaperosänkyä ja aluksi kyselyistämme huolimatta paikan vaihtaminen ei näyttänyt onnistuvan ja aloin melkein itkeä kun mietin mitä se tulee olemaan sitten meille ja muille matkustajille.

 Mieheni sanoikin siinä vaiheessa, että kyllä siellä päätypaikassa mieli muuttuu kun ovat kolme tuntia kuunnelleet pistävää huutoa taaperon rimpuillessa kaikin voimin. Onneksi se sitten onnistuikin vaikka vaihtajat eivät tuntuneet olevan kovin tyytyväisiä vaihtoon. Ymmärrän kyllä, olihan paikka tilavampi, mutta myös ainoa mihin saa kiinnitettyä sängyn ja no..uskon että lentomatka oli miellyttävämpi heillekin näin päin. :D Siinä olisin sitten vahdannut ettei innokas nelivuotiaani potki edessä olevaa penkkiä ja pitänyt rimpuilevan rääkyvän taaperon aloillaan, ahh! Siinä olisi mukava olla edessä istuva, en nimittäin voi laittaa taaperoikäistä pakkopaitaankaan joten aika varmasti matkan aikana tulee onnistumaan potkimisessakin. Ensi kerralla siis kun joku kertoo närkästyneenä pienen lapsen potkineen penkkiä takana, ihmettelen ääneen ennemminkin miksi perhe on sijoitettu koneeseen niin hölmösti.

5. Muista maidot lapselle, lennolla saimme onneksi jonkin kahvimaidon jämät, koska maito on ainakin meillä tosi tärkeä asia vielä. Menin ne unohtamaan kaappiin Jenkkeihin. Pillimaidot mukaan siis!


2 kommenttia :

 1. Muistaa nokkamukin myös. Ite maidon muistin ilman kunnollista välinettä.

  VastaaPoista
 2. Hei! Minua kiinnostaa, mikä tuo taaperosänky lentokoneessa on? Olemme lähdössä pitkälle lennolle, joten tuo kuulostaa loistavalta vaihtoehdolta, mutta löydän tietoa vain 70 cm vauvakopasta, joka on aika pieni taaperolle. Onko tämä se?

  VastaaPoista

Mukavaa jos kommentoit! :)