Kaksplus.fi

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

...sitten lääkäri otti lapsesta kiinni ja alkoi rukoilla.

Koska Samuelin yöheräilyt...tai ei kutsutaan sitä osuvammin: yöraivot taas pahenevat, ajateltiin että olisi taas aika aloittaa tutkimukset. Syy tuskin ikinä selviää ja olen aina se äiti joka ei saa edes yhtä taaperoa nukkumaan koska jotainhan minä teen väärin. Olen sen opettanut heräilemään, en vaan kestä vauvaa (vauvaa?) kun kyllähän silloin sota-aikanakin, meneehän se ohi sitten...joskus ja kyllähän mä voin nukkua vaikka päiväunet! Jes! Näillä me eletään, suunnitellen öitä, kuka nukkuu ja koska nukkuu. Mietitään enemmän unta jo toista vuotta kuin mitään muuta elämässä ja silti umpiväsyneenä pitäisi tehdä muutakin elämässä kuin hyöriä ja pyöriä niiden epätoivoisten miniunien toivossa.

Okei, vaihdetaan asennetta ja tyhjennetään pää, nyt ollaan uudessa maassa uusissa asenteissa. Amerikassa ihmemaassa jossa meidät kyllä otetaan vakavasti, täällähän on huippuosaajia ja raha puhuu.

Otetaan yhteyttä klinikalle jossa kysellään todella tarkasti kaikki lapsesta ja tulee toiveikas olo. "Meistä välitetään, meitä kuunnellaan", ei tarvitse todistella ja yrittää parkua puhelimeen sitä kuinka kauheaa meillä ihan oikeasti on. Sieltä käsketään lähteä mielellään heti sairaalaan tapaamaan lastenlääkäriä. Tirautan helpotuksesta jopa kyyneleitä kun mietin, että nyt se selviää. Joku tekee asialle jotain!

Sitten lähdetään jo nukkumaanmenoajan jälkeen ripeästi sille viimeiselle mahdolliselle klinikalle joka on auki ja tapaamme mukavan lääkärin. Hän kyselee tietoja ja miettivän näköisenä kysyy meiltä yhtäkkiä uskommeko Jumalaan. Joudun pyytämään, että hän toistaa kysymyksensä kun luulen kuulevani väärin ja toistaessaan edelleen tuijotan miestäni kysyvän näköisenä. Mies vastaa kyllä. Sitten lääkäri otti lapsesta kiinni ja alkoi rukoilla. 

Kehotus unitutkimukseen välähtää, mutta lähetettä ei tällä käynnillä vielä tipu, ensin meidän pitäisi hakeutua toiselle lääkärille videon kanssa yöstämme. Lääkäri sanoo vielä lopussa, että jos unitutkimuksessa ei selviä mitään, Jumala kertoo meille suunnan.

Käynti on ohi ja tuijotamme toisiamme hiljaa "mitä juuri tapahtui?". 

Täytyy sanoa, että ei nyt ihan vakuuttanut meitä. En ehkä odottanut lääkärin rukoilevan käynnillä tai varsinkaan niin, että pääpaino käynnissä olisi uskonnollinen.

Noh, videoitahan minulla olisi vaikka kuinka jo valmiiksi ja viedään ne nyt sitten. Jospa tämä mysteeri joskus selviäisi.

Samasta aiheesta aikaisemmin postaamiani tässä ja tässä.Nyt kiiruhdan takaisin nukkumaan kun makuuhuoneessa näyttää tilanne rahoittuneen, öitä! Vaikka siihen on Suomen puolella aika lailla aikaa.. :D


4 kommenttia :

 1. Voimia! Itsellä 7 vuotias tyttö joka on vauvasta asti ollut erittäin huono nukkuja, vaikkakin täysin terve. Tyttö alkoi 10 kuukautta vanhana saamaan yöllisiä raivokohtauksia (todella hurjan näköisiä ja pelottavia) jotka pahenivat mitä vanhemmaksi tyttö kasvoi. Sen suurempia tutkimuksia ei tehty mutta lääkäri kutsui kohtauksia yöllisiksi kauhukohtauksiksi. Vaihtoehtonamme olisi ollut jonkin sortin rauhoittava estolääkitys tai odotus, sillä lääkärin mukaan kohtaukset loppuisivat ennen kouluikää ja niin myös kävi. Viimeisin yöllinen kauhukohtaus tuli tytön ollessa kuusi vuotias. Vuosien saatossa opin ehkäisemään kohtauksia luomalla pysyvän ja tarkan vuorokausirytmin jolla varmistin että tyttö saa tarpeeksi unta sillä huomasin että yliväsyneenä tai jännittävän päivän jälkeen oli edessä yöllinen taistelu. Tytön kasvaessa huomasin myös ruokavalion esim.sokereiden vaikuttavan huomattavasti unen laatuun. Toivottavasti saatte pian vastauksia ja apua uni ongelmiin ja kovasti voimia : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi tutkimuksia ei tehty? Jotain lapsellasi on ollut.

   Poista
 2. Tähän lapseen ei vaikuta vuorokausirytmin muuttaminen mihinkään suuntaan eikä ruokavalion muutokset, niitä olemme testailleet useampaan otteeseen. Kyseessä ei myöskään ole tyypilliset kauhukohtaukset ja määräkin on niille liian suuri.

  Kiitoksia

  VastaaPoista

Mukavaa jos kommentoit! :)