Grand Canyon

Harvoin on mitään matkaunelmia enkä edelleenkään koe olevani mikään "matkustelija", vaikka siltä ei ehkä viime aikoina ole vaikuttanut, mutta Grand Canyon oli sellainen harvinainen matkahaave ja nyt se on nähty. 


Olin ihan kauhuissani kun tajusin, että näköalapaikallakin oli vaan suora pudotus alas, ei mitään aitauksia! :D Mutta sen jännempäähän tuo oli, teki mieli pysytellä kaukana reunasta ensin, mutta sitten uteliaisuus voitti. Kuvassa ylhäällä tuo rako jatkuu alas asti.
Kävin kurkkaamassa, jaiks!Lasisillallakin käytiin, mutta se ei kyllä ollut mitenkään ihmeellinen ottaen vielä huomioon, ettei saa kuvata itse siellä (valokuvaajalta saa pyytää kuvia jotka eivät mielestäni olleet edes erityisen ammattimaisia) ja maksavat 15 dollaria kappale, sekä itse sisäänpääsy pienelle sillalle yli 30 dollaria, eli noin 30e. Ei siis kannata, paljon upeampaa oli ihan vaan se reunalta katseleminen ja ihastelu ilman lisähärpäkkeitä.
Jos menisin uudestaan, valitsisin helikopterilennon joka vie ihan alas asti, alhaalla ruokaillaan ja matka jatkuu. Tällä kertaa ei ollut niin paljoa aikaa kun piti lähteä illaksi katsomaan esitystä. :)


Jos käyt tuolla joskus, ota paremmat kengät kuin minulla näkyy kuvassa, ei tunnu kauhean kivalta kun meinaa siellä soraisella reunalla kompastua lipilapeilla. Töpöttelin sitten kuin ankka etten vahingossakaan horjahtaisi alas miehen ollessa koko ajan varpaillaan huolesta. :D


Jollain varmaan herää kysymys tuollaisesta reunasta, että onko joku sitten kuollut pudotessaan tuolla ja vastaus on kyllä. Canyonilla käy noin 4,5 miljoonaa ihmistä vuosittain ja esimerkiksi vuonna 1992 mies pelleili muka putoavansa ja oikeasti sitten putosikin varmaan kuolemaansa. 2007 kuoli myös nelivuotias tyttö pudottuaan reunalta juuri samassa paikassa jossa kävimme. Lapsista siis puristamalla kättä kiinni tai jättää suosiolla kotiin pienet. Meistä joku pysytteli vähän kauempana  koko ajan lasten kanssa, lapset kun voivat olla arvaamattomiakin joskus eikä tuollaisella reunalla ole sellaiseen varaa metriäkään. Granilla on kuollut yli 600 ihmistä, mutta tässä luvussa on kaikenlaiset kuolemat.

Tunnisteet: ,