Pääsiäistouhussa


Pikkuveli meni nukkumaan ja sotkuisimmat pääsiäistouhut alkoi, elintarvikevärejä kun en oikein halunnut antaa kaksivuotiaan käsiin. ;)Kokeilin ensin uittaa yhtä kananmunaa vedessä johon lorautin punaista tietämättä yhtään värjääntyykö se, kyllähän siitä vaaleanpunainen tuli ja sitten innostuttiin kokeilemaan kaikkia värejä mitä kaapista löytyi! Ihanat koristeet pääsiäispöytään.

 Ohjeena on siis laittaa mukillinen lämmintä/haaleaa vettä, nestemäistä elintarvikeväriä ihan kunnon loraus niin tarttuu ka uitella sitä siellä tovi. Laitoin paperille kuivumaan ja kaadoin vielä lusikalla päälle hiukan kuivuttua sitä värjättyä vettä niin tuli enemmänkin väriä, eron voit huomata kahdessa vaaleanpunaisessa. En siis keittänyt kananmunia ennen värjäystä, vaikka sittenhän niistä saisi kivat pääsiäisaamupalat. ;) Noihin voisi vielä jatkaa näteillä nauhoilla tai tarroilla, mutta itse tykkäsin juuri noin yksinkertaisina suloisina sävyinä.Sen jälkeen mietittiin miten voisi mahdollisimman hyvin välttää ulkoilut kokonaan tänään ja kaivettiin kaapista aineksia muffineihin, ne on onneksi niin yksinkertaisia, että ei voi olla ainekset puuttumatta. Selvittiin haasteesta eikä ole tarvinnut jalallakaan astua loskaan. ;)Hyvää pääsiäistä taas uudestaan kun en oikein kevättäkään halua ulos katsellessa toivotella, viikko vielä loskaa ja sitten se on ohi!
Tuntuupa muuten oudolta, kun ei olekaan joulu tulossa... aivan kuin kesä olisi mennyt ohi, nyt olisi syksy ja talvi olisi vasta tuloillaan. Kaliforniassa kun se talvi oli "talvi". (Suomen kesä)

Tunnisteet: ,