maanantai 1. kesäkuuta 2015

Potkupyörä vai kolmipyöräinen?

Molemmat löytyy. Jostain syystä luulin, ettei potkittavalla mallilla pääsisi yhtään eteenpäin ja jossain vaiheessa taas mietin, pääseekö liiankin lujaa jos edes ikinä oppii sillä menemään. No, kaikki luulot on poissa ja Samuel oppi heti. Onneksi ei kuitenkaan pääse niin lujaa mihinkään, että pitäisi pelätä kaksivuotiaan säntäilevän iän vuoksi. Jos pysyttelen autotien puolella, ei taatusti pääse tielle livahtamaan, eli ihan niin lujaa ei pyörällään pääse ettei olisi hallittavissa. Luulin myös, että tuollaiseen kyllästyisi nopeasti jo muutaman yrityksen jälkeen. Tämäkään ei ole pitänyt paikkaansa, sillä pyörä on saatava ihan kaikkialle mukaan ja sillä potkitaan menemään puistoihin ja siellä puistossakin.

Joku äiti netissä kertoi, että lapset oppi tosi nopeasti pyöräilemään normaalilla pyörällä/apupyörillä. Andreaksella oli samassa iässä kolmipyöräinen ja kesti kyllä aika kauan aikaa ja hermoja, että hoksasi jujun polkemisesta. Tuntui, että tasapainon menettäminen pelotti liikaa ja polkeminen tyssäsi aina siihen. Lapsi turhautui lukuisiin yrityksiin ja veti esille vain potkulautansa harmitellessa samalla kuinka ei osaa pyörällä ajaa. Apupyörät kun ovat hiukan ilmassa ja pyörä tuntuu keikkaavan, vaikkei sitä tee...

Ehkä meilläkin on se apparipyörällä harjoittelu sitten helppoa, kun on jo tasapainoteltu potkiksella. :)
Tähän asti on mennyt kivasti ja jos nyt uudelleen saisin valita kolmipyöräisen ja potkupyörän väliltä, ehdottomasti valitsisin potkupyörän. Tämä Samuelille ostettu malli on Yvolution Velo Junior ja päädyimme siihen siksi, että siinä sai istuinkorkeutta säädeltyä, pian nostetaankin lisää sitä, että jalat yltävät enää maahan vain vähän. Ainakin täältä saa ko pyöriä kun pikaisesti nettiä selasin.

Vielä neljä yötä ja sitten pääsemme omaan kotiimme takaisin, kyllä on jo ikävä! Mikä yllättävää, sieltä tosiaan väitettiin, että putkiremontti olisi ajallaan. En tiedä uskonko vieläkään kun aina kuulee vain huonoa. Tähän mennessä ei ole mitään negatiivista sanottavaa meidän remontista ollut.
Ihanan kesäisiä päiviä! Muistakaa Blogilistalaiset siirtyä Blogipolulle, tänään lista lopettaa. ;)4 kommenttia :

 1. Onpas suloinen potkuttelija. :) meillä molemmat isommista lapsista sai viime keväänä potkupyörät eli 2 ja 3 vuotiaana. Kesä ja talvi meni potkupyöräillessä. Nyt sitten keväällä ostettiin kone vuotiaalle pojalle ja neljä vuotiaalle tytölle polkupyörät. Pojalla pidettiin viikko apurattaita ja otettiin pois niin oltiin me äimistyneitä kun kolme vuotias lähti heti pyörästä päästettyä irti polkemaan ilman mitään ongelmia. Neitillä sama homma. Tosi hänelle ei laitettu edes apupyöriä kun kokeili pari kertaa pikkuveljensä pyörällä ja lähti samalla tavalla heti polkemaan. Nyt on tää kesä pyöräily molemmat polkupyörällä ja käydään tosi pitkiä reissuja pyöräilen . Potkupyöriäkin käyttävät esimerkiksi pururadalla ja reissuun otetaan ne aina mukaan jos johonki lähdetään. Eli meiltä jäi välistä kokonaan varsinainen ilman apurattaita pyöräilyn opettaminen koska lApset osas sen juurikin loistavan tasapainon vuoksi. Eli lämpimästi voin myös minä suositella kaikille potkupyörää:) ihanaa kesää teille! :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Polkupyörä on loistava. Meidän poika meni sillä aluksi ja oppi pyöräilemään tavallisella pyörällä suoraan ilman appareita 2v9kk iässä. Tasapainon oppii todella hyvin potkupyörällä.

  VastaaPoista
 4. Tosi hyviä nuo potkupyörät minunkin mielestäni. Meillä kotona ihan sama juttu, eli pari vuotta jo potkittu menemään eikä silti ole kyllästymisen merkkejä vielä havaittu. Parin kuukauden päästä kokeillaan kyllä sitten jo isompaa menopeliä.

  VastaaPoista

Mukavaa jos kommentoit! :)