sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Hamppareita spelttisämpylöillä (ilman kananmunaa)

Jotkut vehnäallergiset kun kestävät spelttiä niin tässäpä tosi helppo ohje noihin sämpylöihin, jotka on muuten myös kananmuna-allergisille sopivia. 



Sämpylöihin:
3dl vettä
25g hiivaa
1/2 dl oliiviöljyä
1rkl sokeria
1tl suolaa
1/2 dl auringonkukansiemeniä
8dl puolikarkeita spelttijauhoja

Liota hiiva kädenlämpöisessä vedessä ja sekoita sitten loput ainekset sekaan. Anna taikinan nousta puolisen tuntia ja pyörittele sen jälkeen niistä sämpylöitä. Luulin, että nämä nousisi ihan kauheasti ja tein aika littania leipiä sitten niistä. Hyvin meni kuitenkin kaupaksi.

Päällisen voitelin kananmunan sijaan oliiviöljyllä ja sain sesaminsiemenet hetken epäilyjen jälkeen tarttumaan siihen.

Sämpylät pyörittelin parilla lusikalla ja muotoilin pellille, sitten 20min liinanalla ja uuniin 200 asteeseen noin 20min ja valmista.






Sai pieninkin maistaa hampparia pitkästä aikaa. Tähän asti joka ravintolassa kaikki gluteenittomat ovat sisältäneet maissia, kananmunaa tai molempia.




2 kommenttia :

  1. Kiitos oli hyvä ohje

    VastaaPoista
  2. Hyvää tuli, vaikka en käyttänyt siemeniä ollenkaan :)

    VastaaPoista

Mukavaa jos kommentoit! :)