Jospa sittenkin rakentaisi.. tai siis joku muu rakentaisi meille?

Mitään rakennusasioita emme ole kauheasti edes ajatelleet, mutta kun tuli aika helppo muuttovalmis-paketti vastaan niin ajatus alkoikin tuntumaan aika hyvältä. Mielessäni olen jo tietenkin sisustanut koko kodin, valinnut lattiavärit, keittiökaapit ja kaikki, vaikka valmiina on vasta alustava tonttivaraus! Olen kyllä helposti innostuvaa sorttia.

Emme tulisi osallistumaan tähän millään tavalla, eikä meillä ole siihen aikaakaan. Tänään tulee ammattilainen arvioimaan kellarikerroksen lisäkustannukset ja se ratkaisee, onko tuo talomalli meille. Tilaa tulisi valinnoista riippuen 180-220m2. 111m2/90m2 tila normikerrokseen ja kellarikerrokseen aika lailla saman verran. Normikerrokseen tulisi makkarit, avokeittiö ja olkkari, sekä pieni vessa. Kellarikerrokseen kodinhoitohuone ja kylpyhuone. Muuten ei edes tiedetä mitä aika isoon tilaan alhaalla laittaisi, mutta varmaan jonkinlainen extra oleskelutila. 
Tontti on rinteessä (piha tasainen), joten kellarikerroksesta olisi kodinhoitohuoneesta suora pääsy sisään ja toiselta puolelta taas maa on pääoven tasossa. 

Jos kellarikerros ei ole kohtuuttoman kallis, mennään tiistaina sitten suunnittelemaan kotiamme. Toivottavasti väriksi saisi valita jonkun muun kuin synkän värin ja ehkä vähän ärsyttää, jos taloon on pakko laittaa porrastettu katto kuten paketissa oli ainoana vaihtoehtona, mutta tähän se ei silti kaadu. Jos saisin talosta rapatun vaaleanpunaisen, se olisi ihan unelma. Joku neutraalimpikin silti käy, esimerkiksi vaaleansininen (melko kirkas mielellään) tai mintunvihreä valkoisilla ikkunankarmeilla.

Tässä olisi esimerkiksi aivan ihana väritys, muutenhan talo on ihan eri mallia jo kerrostensa takia...


Kuva täältäLaskin väestörekisteristä, että olen asunut 26:ssa osoitteessa elämäni aikana, olisikohan nyt aika siis asettua johonkin pysyvämmin? En ihan ajatellut, että olisin ehtinyt muuttaa noin runsaasti, minullahan on ikääkin vasta tuon verran. Uudessa kodissa olisi sitten tarkoitus kasvattaa lapset aikuisiksi asti. Amerikassa saatamme piipahtaa tulevaisuudessakin, mutta talo tulee silti pysymään sinä "oikeana kotina". :)


Tunnisteet: