Talosuunnittelu...

Huomenna se vihdoin koittaa, meillä on käynyt jo kertomassa erilaisista mahdollisuuksista urakoitsija ja nyt olisi sitten kaksi vaihtoehtoa. Aikaisemmin mainitsema 220m2 yhteensä ei ole edes mahdollinen, kun rakennusoikeus ei riitä. Onneksi ihan niin paljoa tilaa emme ehdottomasti tarvitsekaan.

Kaksi vaihtoehtoa ovat 180m2 tai 142m2. Isompi houkuttelisi oikeastaan vain kokonsa puolesta, pienempään taas saisi aika hienoja lisäyksiä, kuten olohuoneesta jatkuva parveke, terassi ja suojaisa jacuzzi-terassi. Nyt vaan koko mietityttää. Emme ole varmoja, voiko tuota pienempää esimerkiksi muokata ihan vähän suuremmaksi niin, ettei juuri sen tontin rakennusoikeus mene ja olohuoneesta + keittiöstä tulisi hiukan tilavampi. Siitä kuulemme huomenna.

Pienempi on myös kauniimpi talomalli, tämäkin on niin tarkkaan säädelty. 

Pienemmän kohdalle ajateltiin niin, että yläkertaan (noin 71m2) tulisi vain kaksi pientä makuuhuonetta, pikkuvessa ja avokeittiö + olkkari. Alas sitten pieni makkari, yksi joka vain vähän suurempi, kodinhoitohuone, sauna + suihku ja vessa. Loput tilasta olisi oleskelutilaa ja tästä oleskelutilasta pääsee suoraan tähän lasitettulle suojaisalle terassille. Vaikea vaan hahmottaa tuon tilan kokoa yhtään, mahdollisimman auki jätetään kaikki, eli ei mitään aulaa seinillä suljeta tai eristetä keittiötä seinän taakse. Se tekee tilasta avaramman, mutta minkä kokoisen? 

En löytänyt ihan vastaavaa pohjaa ykköskerroksesta, enkä minkäänlaista tästä puoliksi kellarikerroksesta, mutta tämä oli lähinnä meidän ajatusta. Tästäkin pitää poistaa koko kylppäriosasto ja siirtää keittiö ihan seinään asti, pienentää makkareita ja lisää u- tai l-portaat eteistilaan ja poistaa oikeastaan koko eteinen. (pääsisäänkäynti ja kh/khh/s on alakerrassa)

Tuo terassi on kuitenkin suoraan pihalle, eli se kriteeri täyttyy, että keittiön kerroksesta on päästävä suoraan pihalle.

En ole oikein kyennyt muuta ajattelemaan kuin tätä, piirtelen jatkuvasti ideoita enkä tiedä miten päin olisin. Kärsimättömyys koki kolauksen, kun eilinen käynti peruuntuikin suunnittelijalla. Entistä tuskaisemmin täällä odottelen, että pääsisimme vihdoin huomenna aamulla kuulemaan mahdollisuuksista.

Kuva täältä.

Jännitystä ilmassa!

Tunnisteet: