Talon laittamista

Saikkupotilaana täällä, enkä välttämättä palaa enää ollenkaan töihin ellei jokin ihme tapahtu tässä kuukauden aikana. 30 raskausviikkoa pärähtää huomenna mittariin ja äitiysloma alkaisi ensi kuussa, mutta olo on jo niin kurja, että luovutin kuukauden sinnittelyn jälkeen. Onneksi taloa voi laittaa hiljalleen kun mitään kriittistä ei tosiaankaan ole. Meillä on ihan mahtava tukiverkko ystäviä ja sukulaisia, kummankin vanhemmat ottaa lapsia mielellään ja äitini ihan vaatimalla vaati, että saa kaikki lapset koko viikonlopuksi mummolaan. Miehen ystävät auttoi muutossa ja kaikenlaisessa nostelua vaativissa hommissa. Rakas ystävä asuu ihan vieressä nyt ja sehän vasta piristääkin, kun joku läheisistä ilmestyy harva se päivä ovelle herkkujen kanssa. ;) 

Tän alueen hehkutusta voisin jatkaa loputtomiin, lapset saa kasvaa niin ihanassa paikassa! Lähikoulussa on jo valmiiksi tuttuja lapsia ja on just sellainen mitä voikin toivoa. Ympärillä on vaan söpöjä taloja, puistoja ja rauhallista tunnelmaa. En edes uskaltanut toivoa pääseväni näin lähelle ystäviä, kun tiesin täydellistä taloa etsiessä, että hyvin todennäköisesti jossain on tehtävä kompromissi jos ei rakennuta. Etenkin alueen kanssa olisimme sen herkästi tehneet, koska hyviä alueitahan on hirveästi, mutta ne sijaitsevat vähän ympäri Helsinkiä. Pitkään oli kiikarissa mm. maununnevan talo, joka olisi alueena kiva kylämäinen ja rauhalinnen paikka, mutta se ei olisi ollut lähellekään näin täydellinen.

Tilan kanssa tässä talossa on myös ihanaa, että neliöitä on enemmänkin liikaa kuin liian vähän, senkin kanssa olisimme hyvin voineet joustaa, esim hyvällä pohjaratkaisulla 140m2 olisi tosi hyvä ja tilava talo. Yksi talo oli 133 neliötä yhdessä talossa ja sitäkin harkittiin Suutarilasta, siinäkin oli niin hyvä pohja, että hyvin olisi kelvannut. Kuitenkin ajattelin, että ihan maksimissaan löytyisi Helsingistä joku 170m2 ja sekin tuntui jo hirveän suurelta. Tässä onkin sitten vielä 30 neliötä tuota maksimiakin enemmän tilaa, joten tila ei tule koskaan loppumaan kesken.Olohuone alkaa olla viimeistelyä vaille valmis, vielä tulee toisenlaiset verhot, jotkut paksut sidottavat, kunhan nyt löydän ne täydelliset ja tietenkin tyynyjä, vilttejä, kukkia ja kaikkea ihanaa pientä. Keittiö alkaa vähitellen valmistua, värieron näkee vielä noista rungoista ja maalikaupassa kipaisen tänään. Nupit löytyi eilen ja tykkään noista pikku yksityiskohdista.Pienelle tulokkaalle söpöjä vaatteita löytyi ylläri ylläri Kappahlin newbie-osastolta alesta, varmaan ainoita kauppoja, josta löydän lapsille aina jotain. :) Nuo hempeät värit on jotain niin ihania!


Nyt päivä jatkuu leffan ja kakku-buffeen merkeissä, hyvää ja rauhallista sunnuntaita kaikille!

Tunnisteet: ,