Pihajuttuja ja ARVONTA!

Olen tehnyt melkoisen suunnittelutyön pihallemme, johon en enää syksyllä ehtinyt paljoa saada aikaiseksi, mutta josta saan nyt lähteä melko puhtaalta pöydältä. Kuljin pihalla vihko kädessä ja suunnittelin, minne tulee kukkiva puu, minne kukkivat pensaat ja mihin mitäkin marjaa, köynnöstä, syreeniä, amppelia, porkkanaa ja liljaa. Tuli mietittyä, minne sinistä, punaista, pinkkiä, valkoista, lilaa jne... Sain aikaan melkoisen listan ja piha alkoi mielikuvissa näyttää ihan unelmalta! Sen jälkeen koneelle tarkastelemaan erilaisia kasvilajeja ja niiden hoito- ja istutusohjeita.Pieni suunnittelukaveriSain valita yhteistyönä verkkokaupasta viherpeukalot.fi pihaamme kaikki kasvit mitä haaveilin! Aluksi meni vähän sormi suuhun, en ole kauheasti saanut kasvattaa mitään ihmeellistä, eihän meillä ole koskaan ollut kunnon pihaa! Onneksi verkkokaupasta sai kuitenkin ihan alkuun jo apua. Etsin esimerkiksi varjoisalle paikalle syreenien alle kukkia, jotka kukkisivat useamman kerran, ja kukat saisi mielellään olla talvehtivaa sorttia, ei sitten tarvitsisi ihan kaikkea aina istutella uudestaan. No öööö ei sitten mitään hajua...Klik klik klik ja kukkahaulla kaikki löytyi näppärästi, ongelma ratkaistu ja sieltä löytyi arovuokko! Näin etenin ja hommaan tuli äkkiä vauhtia, kun ei tarvinnut käyttää aikaa tietojen etsimiseen joka ikiseltä kukalta ja ominaisuudelta erikseen ympäri nettiä.

Samalla kun sopivia lajeja löytyi, otin kuvankaappaukset hoito-ohjeista. Onneksi ne löytyivät samasta paikasta näin helposti. En mitenkään pystyisi muistamaan kaikkien lajien hoito-ohjeita ulkoa sitten kesällä... 

Sivuilla voi myös suoraan kysyä kommenttikentässä mieltä askarruttavia kysymyksiä ja vastauksen saa nopeasti. Ei siis tarvitse enää jäädä googlettelun ja keskustelupalstojen varaan mietiskelyissään. Kaikki hoituu kerrankin yhdessä paikassa!

Olipa muuten aika luksusta, että kasvit saa kotiinkuljetuksella... ei tarvitse ajella edestakas kukkakauppoja todetakseen, että juuri sitä omaa lempikukkaa ei löydy kolmannestakaan paikasta! Sivuilta saat tilattua haluamasi kasvit, lannoitteet ja muut tarpeelliset kasvinhoitotarvikkeet samasta paikasta kotiinkuljetettuna, niin simppeliä!

Näissä tunnelmissa voikin odotella sormet syyhyten tilauksen saapumista ja katsella kauniita kuvia kesäisistä pihoista kahvikupin äärellä.


Voita aprikoosipuu!

Miltäs kuulostaisi, jos saisit kotiisi oman eksoottisen aprikoosipuun? Ei ehkä ihan joka kodista sellaista löydykään! Täältä voit käydä tutustumassa tarkemmin tuohon kauniiseen puuhun.
Osallistu kommentoimalla tätä postausta täällä tai Facebookissa. Muistathan jättää sähköpostiosoitteesi, jos kommentoit anonyymisti.

Arvonta päättyy tiistaina 28.3.2017

Ilmoitan voittajasta täällä blogissa ja blogini Facebook-sivuilla, josta kannattaa käydä samalla tykkäämässä!

Tunnisteet: , ,