Unelmieni pihaa toteuttamassa

Viherpeukaloiden tilaus saapui eilen ja sen parissa onkin mennyt nämä päivät ja jatkuu vaan, sen verran paljon kaikkea ihanaa posti toi tullessaan. Siinä oli pään raapimista, kun se kasa kasveja saapui talon eteen, onneksi kyydissä oli tosi selkeät ohjeet meillekin, jotka eivät ole niin kokeneita, mutta todella innokkaita puutarhan laittelijoita. :)


Tässä kuvassa näkyy jo vähän kukkiva Petunia. Halusin sen satavuotiaan Suomen kunniaksi, tämä vuosi on ollut aivan erityinen meidän elämässä. Tänä juhlavuonna meille syntyi pieni tyttö, me muutettiin meidän unelmataloon ja tänä vuonna on tapahtunut ihan hirveästi kaikkea hyvää muillakin elämän osa-alueilla, joista en blogissa puhu. Hieno vuosi on ollut ja tuntuu vaan paranevan koko ajan lisää alun kiireistä. :)Orvokit tuli jo edellisessä tilauksessa, hyvin kukkivat jo ja koko ajan tulee lisää kun vähän viitsii nyppiä kuolleita kukkia. Ovat muuten just nyt tarjouksessa! ;)Amppelidianan laitoin tuohon meidän kuistia vasten ja vähän kukkaakin on jo esillä. Katselin netistä kuvia kuinka ihanasti ja runsaastu ne kukkii pitkin kesää ja niistä tuli ihan suosikkeja neilikoiden kanssa. Lauantaina kun mieskin saapuu työmatkaltaan, tulee meille apukäsiä maalaamaan taloa uuteen väriloistoon. Samoihin aikoihin vaihtuu sisällä lattiat, sitten nuo kukat ja KAIKKI on niin kaunista! <3 Tulee niin värikästä kun mintunvihreä talo (jos nyt siihen päädytään) saa vasten vaaleanpunaisia kukkia. <3


Vieläkään en ole päättänyt mihin koristekirsikat tulee, ne on niin kauniita, että haluaisin niiden näkyvän sisällekin kukkiessaan. Siellä ne nyt odottelee päätöksiä. Tilasin pilkikirsikan ja kaksi Schalininkirsikkaa. Nämä ei tee varsinaisia kirsikoita, mutta ovat niiiin kauniita. Schalininkirsikka kukkii pitkään ja pilvikirsikka muuttuu punaiseksi syksyllä, eli koristeellinen kukinnankin jälkeen.


Istuttelu ja (toivottavasti) onnistuneen puutarhan katselu on niin terapeuttista. Iskin kukkaa, pensasta ja puuta vähän sinne tänne, ettei pihasta tulisi ihan niin kulmikkaan virtaviivainen, vaan että kasvit olisi hieman villimmin siellä sun täällä. Kunhan nuo tuosta alkavat kasvaa, levitä ja rehottaa, näyttää täällä niin paljon nätimmältä! 

Amppelit oli tosi ihania, ne on niin helppoja kun ne tulee vaan suoraan pahvilaatikosta ja senkus iskee ruukkuun tai laittaa roikkumaan sellaisenaan. Mietin miten ne kulkee postissa ja onkohan ne aivan liiskana siellä laatikossa, mutta jokainen kasvi tuli hyvin tuettuna, terveenä ja kauniina perille. Kyllä ne siellä osaa tehdä tämän helpoksi! Nyt meillä jatkuu pihan laittelu, siitä vielä lisää! :)

Ihania kesäpäiviä kaikille <3


*Kasvit sain valita yhteistyön merkeissä*